8. 1. 2024
Autor: Roman Žák
Vajíčka Benedict s holandskou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Vychutnejte si lahodnou snídani s vajíčky Benedict s bohatou holandskou omáčkou. Naše jednoduchý recept vám ⁢umožní připravit skvělou kombinaci křehkých opečených muffinů, vrstvených s plátky slaniny a perfektně uvařenými⁤ vajíčky na vařečce. ‍Abychom‌ to‍ dokončili, přidali jsme naše tajné zbraně -⁣ žloutkovou holandskou omáčku s lahodnou příjemnou chutí. To je snídaně, kterou si jistě oblíbíte!

Suroviny

  • 4 vajíčka
  • 4 anglické muffiny
  • 4 plátky ​šunky
  • Extra panenský olivový olej
  • 1 plátek citróna
  • Soľ a čierne korenie

Postup

  1. Na rozohriatom grile orestujte plátky anglických muffinov z oboch strán do zlatista.
  2. Vo veľkej hrnci s osolenou vodou privedieme na mierny bod varu a ošúpeme vajíčka.
  3. Na panvici rozpustíme⁢ trochu masla a ‌miešame na ňu šunku, až sa trochu zarumení.
  4. Vykládajte šunku na muffin a pokračujeme roztopením vajec jedno ⁤po druhom do vriacej vody a necháme ich variť po dobu 2 až 3 minút.
  5. Vyjmeme vajíčka z vody a jemne ich odkvapkáme na papierových utierkach.
  6. Do hrnca‍ pridáme⁤ holandskú omáčku.
  7. Na strednú teplotu dáme panvicu a rozpustíme⁤ maslo, pridáme žĺtoky a citrónovú šťavu.
  8. Znížime teplotu a miešame, kým omáčka nezhustne.
  9. Pridáme soľ a korenie podľa chuti.
  10. Na tanier položte opečený muffin s​ šunkou a položte na neho ‌vařené vajíčko.
  11. Premiešame omáčkou a podávame.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *