8. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Italský bramborový salát je lahodný a osvěžující recept, který spojuje vynikající chuti brambor s tradičními italskými přísadami. Tento salát přináší skvělou kombinaci směsi pokroucených brambor, rajčat, čerstvé bazalky a olivového oleje. Je ideálním předkrmem nebo přílohou k hlavnímu jídlu. Připravte si tento autentický italský bramborový salát a užijte si skvělou chuť Itálie ve své kuchyni.
Suroviny
- 1 kg brambor, oloupaných a nakrájených na kostičky
- 1 malá červená cibule, nakrájená na tenké plátky
- 100 g slaniny, nakrájené na drobné kousky
- 1/2 hrnku majonézy
- 2 lžíce bílého octa
- 2 lžičky dijonské hořčice
- 1 lžička cukru
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře
- 1/4 hrnku nasekané petrželky
Postup
- V hrnci s osolenou vodou uvařte brambory do měkka, asi 10-15 minut. Poté je sceděte a nechte vychladnout.
- Na pánev dejte kousky slaniny a smažte je do zlatova. Poté je odložte na ubrousek, aby se zbavily přebytečného tuku.
- V míse smíchejte majonézu, ocet, hořčici, cukr, sůl a pepř. Promíchejte, dokud nedostanete hladkou omáčku.
- Do velké mísy dejte uvařené brambory, plátky cibule, nasekanou petrželku a opečenou slaninu. Přilijte omáčku a dobře promíchejte, aby se všechny suroviny spojily.
- Salát nechte v lednici odpočinout alespoň 1 hodinu, aby se chutě promísily. Před servírováním můžete posypat nasekanou petrželkou.