7. 1. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Akáši sindhi biryani
zdroj: Recepty 24/7

Akáši sindhi biryani: Skvělý recept na autentickou sindhi biryani, která vás přenes

Suroviny

  • 500 g basmati rýže
  • 500 g hovězího masa, nakrájeného na kostky
  • 2 cibule, nakrájené na tenké plátky
  • 4 stroužky česneku, rozmačkané
  • 2 cm zázvoru, nastrouhaného
  • 2 rajčata, nakrájená na kostky
  • 2 zelené chilli papričky, nakrájené na kolečka
  • 1 citron, šťáva
  • 1 hrnek jogurtu
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžíce garam masala koření
  • 1 lžička červené papriky
  • 1 lžička koriandru, mletého
  • 1 lžička kmínu, mletého
  • 3 lžíce oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. V hrnci přiveďte vodu k varu a uvařte rýži do poloměkka. Poté ji sceďte a nechte stranou.
  2. V dalším hrnci zahřejte olej a opečte na něm cibuli do zlatova. Poté přidejte maso a smažte ho do doby, než změní barvu z hnědé na světle růžovou.
  3. Přidejte do hrnce česnek a zázvor a promíchejte. Poté přidejte rajčata, chilli papričky, kurkumu, garam masala, červenou papriku, koriandr, kmín, citronovou šťávu, jogurt, sůl a pepř. Dobře promíchejte a vařte asi 10 minut, dokud se maso nezměkne.
  4. Vymažte pekáč olejem a na dno dejte jednu vrstvu uvařené rýže. Navrch přidejte masovou směs a pak opět vrstvu rýže. Pokračujte střídáním vrstev, dokud všechny suroviny nevyužijete.
  5. Zakryjte pekáč a dejte do předem vyhřáté trouby na 180 °C. Pečte asi 30 minut, nebo dokud se rýže neupeče.
  6. Sindhi biryani můžete podávat samotnou nebo s jogurtem a salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *