7. 1. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte inspiraci na tradiční české jídlo? Vyzkoušejte náš recept na kuzi s jehněčím, které vás přenese přímo do české kuchyně. Tento lahodný pokrm kombinuje šťavnaté kousky jehněčího masa s aromatickými bylinkami a kořením. Podávejte s dušeným zelím a bramborovými knedlíky pro dokonalou chuťovou symfonii. Připravte si toto pokrm a navoďte atmosféru české vesnice přímo ve vaší kuchyni!
Suroviny
- 500 g jehněčího masa
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 2 brambory
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička majoránky
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
- 400 ml vývaru
Postup
- Maso nakrájejte na kostky. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno. Mrkve a brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
- V hrnci si rozehřejte olej a na něm orestujte cibuli dozlatova. Přidejte česnek a mírně osmažte.
- Přidejte nakrájené maso a osmažte ze všech stran, dokud nezežloutne.
- Přidejte mletou papriku, kmín a majoránku. Orestujte je spolu s masem asi minutu, aby se uvolnily vůně.
- Přidejte rajčatový protlak, mrkev a brambory. Promíchejte a zalijte vývarem.
- Po přivedení k varu stáhněte teplotu, přikryjte pokličkou a nechte kuzi dusit asi 1-2 hodiny, dokud maso není měkké a dochucení se propojí.
- Případně dochuťte solí a pepřem podle chuti a podávejte s chlebem nebo knedlíky.