7. 1. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kuzi s jehněčím v česku.
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte inspiraci na tradiční české jídlo? Vyzkoušejte náš recept na kuzi s jehněčím, které vás přenese přímo do české kuchyně. Tento lahodný pokrm kombinuje šťavnaté kousky jehněčího masa s aromatickými bylinkami a kořením. Podávejte s dušeným zelím a bramborovými knedlíky pro dokonalou chuťovou symfonii. Připravte si toto pokrm a navoďte atmosféru české vesnice přímo ve vaší kuchyni!

Suroviny

  • 500 g jehněčího masa
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 2 brambory
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička majoránky
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení
  • 400 ml vývaru

Postup

  1. Maso nakrájejte na kostky. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno. Mrkve a brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
  2. V hrnci si rozehřejte olej a na něm orestujte cibuli dozlatova. Přidejte česnek a mírně osmažte.
  3. Přidejte nakrájené maso a osmažte ze všech stran, dokud nezežloutne.
  4. Přidejte mletou papriku, kmín a majoránku. Orestujte je spolu s masem asi minutu, aby se uvolnily vůně.
  5. Přidejte rajčatový protlak, mrkev a brambory. Promíchejte a zalijte vývarem.
  6. Po přivedení k varu stáhněte teplotu, přikryjte pokličkou a nechte kuzi dusit asi 1-2 hodiny, dokud maso není měkké a dochucení se propojí.
  7. Případně dochuťte solí a pepřem podle chuti a podávejte s chlebem nebo knedlíky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *