7. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
Římské těstoviny carbonara
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte autentický recept na římské těstoviny carbonara? Naše verze tohoto lahodného italského jídla vám přinese ten pravý římský zážitek. Určitě si oblíbíte spojení al dente těstovin, křehké slaniny, smetany, vejce a parmazánu. Připravte si toto jednoduché, přesto bohaté jídlo a potěšte své chuťové pohárky. S naším receptem budete moci snadno připravit římské těstoviny carbonara přímo ve vaší kuchyni.

Suroviny

  • 300 g římských těstovin
  • 200 g slaniny
  • 3 vejce
  • 50 g parmazánu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi osmahněte na menším plameni nakrájenou slaninu, dokud nebude křupavá.
  2. Ve velkém hrnci povařte těstoviny ve slané vodě podle návodu na obalu, dokud nejsou al dente.
  3. Ve sklenici rozšlehejte vejce s nastrouhaným parmazánem a přidejte trochu soli a pepře.
  4. Pokud jsou těstoviny hotové, scedíme je a přendáme do pánve se slaninou.
  5. Počkejte několik minut, aby se těstoviny trochu vychladily, a pak přilijte směs vajec a parmazánu. Důkladně promíchejte, aby se všechna těstovina obalila směsí.
  6. Pokud je těstovina příliš suchá, můžete přidat trochu vody z vaření těstovin nebo smetany.
  7. Podávejte ihned ozdobené zbytkem parmazánu a čerstvým nasekaným petrželem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *