7. 1. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Bramborová polévka s hráškem
zdroj: Recepty 24/7

Bramborová polévka s hráškem je výborným způsobem, jak vychutnat sezónní suroviny. Tato sýrová polévka je plná chuti a je vhodná jak jako hlavní jídlo, tak i jako předkrm. Hrášek přidává do polévky barvu a svěžest, zatímco brambory dodají polévce krémovou konzistenci. Tato jednoduchá a rychlá polévka je ideální pro všechny milovníky teplých jídel.

Suroviny

  • 500 g brambor
  • 200 g hrášku
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 lžíce oleje
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
  2. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobné kousky.
  3. V hrnci rozehřejte olej a osmahněte cibuli s česnekem do zlatova.
  4. Přidejte brambory a smažte je spolu s cibulí a česnekem asi 5 minut, dokud nezezlátnou.
  5. Přidejte hrášek a zeleninový vývar.
  6. Přiveďte k varu a vařte na mírném ohni asi 20 minut, dokud se brambory a hrášek nezměknou.
  7. Odstraňte hrncem z ohně a nechte vychladnout.
  8. Použijte mixér na přípravu hladké polévky.
  9. Ochutnejte solí a pepřem a případně dochuťte dle chuti.
  10. Podávejte horkou s čerstvou bagetkou nebo chlebovými krutony.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *