7. 1. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte naše lahodné recept na vepřové medailonky s houbovou omáčkou. Kombinace něžného masa, bohaté houbové omáčky a aromatických bylinek vytvoří dokonalé chutební orgie. Ponořte se do světa lahodných rozkoší a připravte si tento jedinečný pokrm plný variací chuti a vůní.
Suroviny
- 500 g vepřového masa
- 200 g smetany ke šlehání
- 200 g žampionů
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce hořčice
- sůl, pepř
Postup
- Vepřové maso nakrájíme na plátky tloušťky přibližně 2 cm.
- Plátky masa lehce naklepeme, osolíme a opepříme.
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova.
- Přidáme na plátky nakrájené žampiony a nadrobno pokrájený česnek. Osmahneme do měkka.
- Všechno begon vložíme do mixéru a rozmixujeme na hladkou omáčku.
- Omáčku vrátíme zpět na pánvi a zahřejeme. Přidáme hořčici a smetanu. Povaříme do zhoustnutí.
- Vepřové medailonky na pánvi opečeme po obou stranách dozlatova.
- Hotové medailonky podáváme polévané houbovou omáčkou. Můžeme je doplnit rýží nebo bramborovými šiškami.