7. 1. 2024
Autor: Petr Kolář
Kuřecí teriyaki s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Kuřecí teriyaki s rýží je lahodné asijské jídlo, které je plné chutí a aromatických koření. Tento recept vám ukáže, jak jednoduše připravit tento tradiční pokrm i doma. Kuřecí maso je marinováno v teriyaki omáčce a poté grilováno nebo smaženo do zlatavé křupavosti. Spolu s jemně uvařenou rýží vytváří tento pokrm perfektní kombinaci sladkokyselého a slaného příchutí. Nechte se unést do japonské kuchyně a vychutnejte si tento exotický pokrm plný chuti.

Suroviny:

  • 400 g kuřecího masa (např. prsa)
  • 4 lžíce teriyaki omáčky
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce medu
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 lžička čerstvého zázvoru (strouhaného)
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 300 g rýže
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Nejprve připravte marinádu. Ve vhodné misce smíchejte teriyaki omáčku, sójovou omáčku, med, česnek, zázvor a sezamový olej.
  2. Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky a vložte do marinády. Nechte marinovat alespoň 30 minut (pokud je čas, nechte marinovat déle, až přes noc).
  3. Mezitím uvařte rýži podle pokynů na obalu. Odklopte a nechte odpočívat.
  4. Větší pánvičku zahřejte na středně vysoké teplotě a přidejte olivový olej.
  5. Odklopte kuřecí maso z marinády a osolte a opepřete podle chuti. Přidejte maso do pánve a smažte, dokud nezezlátne a nezměkne (asi 5-7 minut).
  6. Přidejte zbylou marinádu do pánve a nechte se zahřát, dokud nezačne mírně bublat a zhoustne (asi 2-3 minuty).
  7. Servírujte kuřecí teriyaki s uvařenou rýží a ozdobte podle chuti kousky nakrájené zeleniny nebo sezamovými semínky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *