7. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Ratatouille s bazalkovým pestem – recept na zdravý a chutný pokrm plný barev a aromatu. Kombinace čerstvé zeleniny, jako jsou lilek, cuketa, paprika a rajčata, spolu s voňavým bazalkovým pestem, vytváří jedinečnou chuťovou harmonii. Tento recept je skvělou volbou pro vegetariány i milovníky zeleniny. Připravte si toto lahodné jídlo a dejte si do těla vitamíny a přísun energie!
Suroviny
- 2 baklažány
- 2 cukety
- 2 papriky (červená a žlutá)
- 2 rajčata
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- Čerstvý bazalkový listy
- Extra panenský olivový olej
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve připravte bazalkové pesto. Do mixéru dejte čerstvé bazalkové listy, 2 stroužky česneku, trochu soli a extra panenský olivový olej. Mixujte, dokud nevznikne hladká omáčka.
- Připravte si zeleninu. Nakrájejte baklažány, cukety, papriky a cibule na menší kousky.
- Na pánvi si rozehřejte trochu olivového oleje a osmahněte cibuli a česnek. Poté přidejte nakrájené papriky a smažte je krátce.
- Do hrnce přidejte nakrájené baklažány, cukety a rajčata. Přidejte také smaženou cibuli a papriky. Nalijte trochu vody a nechte vařit pod pokličkou tak dlouho, dokud se zelenina nespaří.
- Při podávání posypte ratatouille bazalkovým pestem a ozdobte čerstvým bazalkovým lístkem.