7. 1. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Jehněčí korma
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte skvělý recept na Jehněčí korma? Podívejte se na tento jednoduchý a chutný recept, který vám zajistí výborný kari s jehněčím masem. Jehněčí korma je lahodný indický pokrm plný exotických koření a rozmanitých chutí. S jemným a krémovým omáčkou rozptýlí tento recept vaše chuťové pohárky. Naučte se, jak připravit Jehněčí korma a překvapte svou rodinu a přátele svými dovednostmi v indické kuchyni.

Suroviny

  • 500g jehněčího masa
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 cm zázvoru
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 čajová lžička garam masaly
  • 1 špetka mletého chilli (dle chuti)
  • 200ml kokosového mléka
  • 200ml vývaru
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá koriandrová nať na ozdobu

Postup

  1. Kousek zázvoru oloupejte a nastrouhejte. Cibuli nakrájejte na jemno a česnek prolisujte.
  2. Na pánvi si rozehřejte olej, přidejte nakrájenou cibuli a restujte, dokud nezezlátne.
  3. Přidejte prolisovaný česnek a nastrouhaný zázvor. Směs restujte asi 2 minuty.
  4. Do směsi přidejte mletý koriandr, kmín, kurkumu, garam masalu a mleté chilli. Promíchejte.
  5. Přidejte maso a osmažte ho ze všech stran, dokud nezmění barvu.
  6. Přidejte kokosové mléko, vývar, sůl a pepř a vařte na mírném ohni asi 1 hodinu, dokud maso není měkké.
  7. Před podáváním posypte nasekanou čerstvou koriandrovou natí.

Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *