7. 1. 2024
Autor: Petr Kolář
Korejská rýžová kapsa
zdroj: Recepty 24/7

Korejská rýžová kapsa je tradiční korejské jídlo plné chuti a zdravých ingrediencí. Tento recept vám umožní si připravit tento lahodný pokrm i doma. Kombinace voňavé rýže, zeleniny a pikantní omáčky vytváří neodolatelnou kombinaci. Sledujte náš jednoduchý recept a okuste autentické korejské kulinářské umění ve svém vlastním kuchyňském prostředí!

Suroviny

  • 200 g vývaru
  • 200 g vařené rýže
  • 100 g kuřecího masa
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 1 paprika
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžičky rybí omáčky
  • 1 lžička sezamového oleje
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a orestujte nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidejte nakrájené kuřecí maso a osmažte do zlatova.
  3. Přidejte na kostičky nakrájenou mrkev a papriku a dusíme, dokud se nezměknou.
  4. Přidejte vařenou rýži a promíchejte.
  5. Přilijte vývar, sójovou omáčku, rybí omáčku a sezamový olej. Osolte a opepřete podle chuti.
  6. Dusíme na mírném ohni, dokud se tekutina následkem důkladného promíchání nevsákne do rýže.
  7. Servírujte a ozdobte podle libosti (například sezamovými semínky nebo jarní cibulkou).

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *