6. 1. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Kari kuřecí s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Pokud hledáte výborný recept na Kari kuřecí s rýží, jste na správném místě! Tento pokrm je plný exotických chutí a připravíte ho snadno a rychle. Křupavé kousky kuřecího masa jsou podávány s aromatickou omáčkou z kari a zeleniny, která se skvěle doplňuje s jasmínovou rýží. Přidejte do svého jídelníčku zdravou a vyváženou večeři plnou lahodných zážitků!

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa (např. prsa)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce kari koření
  • 400 ml kokosového mléka
  • 200 ml vývaru (např. zeleninového)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř dle chuti
  • 200 g rýže
  • 2 lžíce čerstvého koriandru (nasekaného)
  • limetka na ozdobu

Postup

  1. Kuřecí maso nakrájejte na malé kousky a osolte a opepřete.
  2. Cibuli a česnek nasekejte na jemno.
  3. Na pánvi si zahřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek.
  4. Přidejte kuřecí maso a smažte ho dozlatova.
  5. Přidejte kari koření a promíchejte, aby se koření rovnoměrně rozložilo ve směsi.
  6. Přilijte kokosové mléko a vývar a promíchejte.
  7. Nechejte vařit přibližně 15-20 minut, dokud maso není měkké a omáčka zhoustne.
  8. Mezitím si uvařte rýži podle návodu na obalu.
  9. Případně dochuťte omáčku solí a pepřem dle chuti.
  10. Před podáváním posypte koriandrem a ozdobte plátky limetky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *