6. 1. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Pokud hledáte výborný recept na Kari kuřecí s rýží, jste na správném místě! Tento pokrm je plný exotických chutí a připravíte ho snadno a rychle. Křupavé kousky kuřecího masa jsou podávány s aromatickou omáčkou z kari a zeleniny, která se skvěle doplňuje s jasmínovou rýží. Přidejte do svého jídelníčku zdravou a vyváženou večeři plnou lahodných zážitků!
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (např. prsa)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce kari koření
- 400 ml kokosového mléka
- 200 ml vývaru (např. zeleninového)
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř dle chuti
- 200 g rýže
- 2 lžíce čerstvého koriandru (nasekaného)
- limetka na ozdobu
Postup
- Kuřecí maso nakrájejte na malé kousky a osolte a opepřete.
- Cibuli a česnek nasekejte na jemno.
- Na pánvi si zahřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek.
- Přidejte kuřecí maso a smažte ho dozlatova.
- Přidejte kari koření a promíchejte, aby se koření rovnoměrně rozložilo ve směsi.
- Přilijte kokosové mléko a vývar a promíchejte.
- Nechejte vařit přibližně 15-20 minut, dokud maso není měkké a omáčka zhoustne.
- Mezitím si uvařte rýži podle návodu na obalu.
- Případně dochuťte omáčku solí a pepřem dle chuti.
- Před podáváním posypte koriandrem a ozdobte plátky limetky.