6. 1. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Soto Ayam, tradiční indonéská polévka plná chuti a dochucená exotickými kořením, je rozkoší pro chuťové pohárky. Náš recept nabízí jednoduchý postup, jak si připravit tuto výjimečnou pochoutku doma. Využijte čerstvého kuřecího masa, nasládlých koření, kokosového mléka a zeleniny, abyste vytvořili lahodnou polévku, která vás okouzlí svým bohatým a vyváženým chuťovým profilem. Navíc vám poskytne cenné živiny a energii pro celý den. Prozkoumejte svět indonéské kuchyně s naším receptem na Soto Ayam!
Soto Ayam
Suroviny
- 400 g kuřecího masa (nakrájené na menší kousky)
- 2 lžíce oleje
- 2 středně velké cibule (nasekané)
- 3 stroužky česneku (nasekané)
- Kousek zázvoru (nasekaný na jemno)
- 2 l hovězího vývaru
- 2 lžičky kurkumy
- 1 lžička koriandru (mletého)
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce rybí omáčky
- 5 vajec (vařených natvrdo a rozkrojených na půlky)
- 300 g rýže (uvařené)
- 4 limety (na štíhlé plátky)
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte cibuli, česnek a zázvor až zesklovatí.
- Přidejte kuřecí maso a smažte ho, dokud nezezlátne zvenku.
- Přidejte hovězí vývar, kurkumu, koriandr, cukr a rybí omáčku. Vařte asi 30 minut, dokud masa nezměkne.
- Přidejte vařená vejce a nechte je prohřát.
- Přidejte uvařenou rýži a dobře promíchejte.
- Přidejte sůl a pepř podle chuti. Pokud je potřeba, můžete přidat víc koření.
- Servírujte Soto Ayam s plátky limetek na vrchu.