6. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Tento recept na Ravioli s rajčaty a bazalkovým pestem je skvělou volbou pro všechny milovníky italské kuchyně. Kombinace čerstvých rajčat, aromatického bazalkového pesta a plněných těstovin je neodolatelná. Připravte si tento jednoduchý, ale chutný pokrm a dopřejte si výjimečnou gastronomickou zkušenost.
Suroviny
- 400 g ravioli (podle přednosti)
- 300 g cherry rajčátek
- 2 stroužky česneku
- 50 g parmezánu
- 30 g piniových oříšků
- 30 g bazalkových lístků
- extra panenský olivový olej
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Uvařte ravioli dle pokynů na obalu.
- V mezidobí si připravte bazalkové pesto. V mixéru rozmixujte česnek, piniové oříšky, bazalkové lístky, nastrouhaný parmezán a postupně přilévejte olivový olej, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
- Rajčátka nakrájejte na půlky a vložte je do pánve s trochou olivového oleje. Orestujte je krátce na střední teplotě, dokud nezačnou měkčet.
- Přidejte uvařená ravioli do pánve s rajčaty a zalijte je bazalkovým pestem. Promíchejte, aby se pesto rovnoměrně rozložilo.
- Pokud je třeba, dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Můžete podávat ihned a posypat parmezánem, nebo nechat chvilku odležet a podávat jako studenou pochoutku. Dobrou chuť!