6. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
Řízky parmazánka
zdroj: Recepty 24/7

Řízky parmazánka jsou neodolatelně křupavé a lahodné masové plátky posypané parmazánem. Tento recept je rychlý a jednoduchý způsob, jak si vychutnat skvělou chuť italské kuchyně. S kvalitním kuřecím nebo vepřovým masem, rozmarýnem, strouhaným parmazánem a dalšími vybranými ingrediencemi, připravíte jedinečné kulinářské zážitky. Ať už je podáváte s bramborovým salátem, nebo jako součást sendvičů, řízky parmazánka vás rozhodně nenechají na pochybách, že italská kuchyně je prostě ta nejlepší. Získejte skvělou chuť a potěšte své blízké tímto vynikajícím receptem.

Suroviny

  • 4 kusy kuřecích řízků
  • 100 g strouhaného parmazánu
  • 2 vejce
  • strouhanka
  • sůl a pepř
  • olej na smažení

Postup

  1. Kuřecí řízky naklepeme na stejnou tloušťku, aby se dobře smažily.
  2. Do jedné misky rozkvedláme vejce a do druhé si připravíme strouhanku smíchanou s parmazánem.
  3. Sůl a pepř si promícháme podle chuti a přidáme do misky s vejci.
  4. Kuřecí řízky nejprve obalíme ve směsi se solí a pepřem a poté je namočíme do vaječné směsi.
  5. Nakonec řízky obalíme ve strouhance s parmazánem, důkladně je obalíme ze všech stran.
  6. Připravené řízky smažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.
  7. Po smažení je necháme okapat na papírovém ubrousku a podáváme teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *