6. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Řízky parmazánka jsou neodolatelně křupavé a lahodné masové plátky posypané parmazánem. Tento recept je rychlý a jednoduchý způsob, jak si vychutnat skvělou chuť italské kuchyně. S kvalitním kuřecím nebo vepřovým masem, rozmarýnem, strouhaným parmazánem a dalšími vybranými ingrediencemi, připravíte jedinečné kulinářské zážitky. Ať už je podáváte s bramborovým salátem, nebo jako součást sendvičů, řízky parmazánka vás rozhodně nenechají na pochybách, že italská kuchyně je prostě ta nejlepší. Získejte skvělou chuť a potěšte své blízké tímto vynikajícím receptem.
Suroviny
- 4 kusy kuřecích řízků
- 100 g strouhaného parmazánu
- 2 vejce
- strouhanka
- sůl a pepř
- olej na smažení
Postup
- Kuřecí řízky naklepeme na stejnou tloušťku, aby se dobře smažily.
- Do jedné misky rozkvedláme vejce a do druhé si připravíme strouhanku smíchanou s parmazánem.
- Sůl a pepř si promícháme podle chuti a přidáme do misky s vejci.
- Kuřecí řízky nejprve obalíme ve směsi se solí a pepřem a poté je namočíme do vaječné směsi.
- Nakonec řízky obalíme ve strouhance s parmazánem, důkladně je obalíme ze všech stran.
- Připravené řízky smažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.
- Po smažení je necháme okapat na papírovém ubrousku a podáváme teplé.