6. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
Pečená kachna s bramborovým pyré
zdroj: Recepty 24/7

Pečená kachna s bramborovým pyré – vydatný a lahodný ⁢recept,‌ který vás zaručeně potěší. Křupavá kůrčička kachny, dochucená aromatickými‌ bylinkami, se skvěle doplňuje s jemností bramborového pyré. S tímto jednoduchým a chutným⁣ jídlem si​ užijete skvělé chuťové zážitky. Stačí si ​jen připravit všechny suroviny, postupovat podle receptu a nechat pečenou kachnu s bramborovým pyré zahřát vaši ⁣chuťovou‍ paměť.

Suroviny:

  • 1 kachna
  • 500 g brambor
  • 200 ml mléka
  • 50 g másla
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Nejprve si připravíme‍ kachnu a ⁣rozehřejeme troubu na 180°C.
  2. Kachnu očistíme a dobře osušíme papírovými ubrousky. Následně‌ ji osolíme, opepříme a vnitřek můžeme dochutit i sušeným tymiánem.
  3. Vložíme kachnu do pekáče a pečeme asi 2-3 hodiny, dokud není maso měkké a dobře propečené.
  4. Mezitím si připravíme bramborové pyré. Brambory ‌oloupeme, nakrájíme na ⁣menší kousky a uvaříme ve slané vodě, dokud nejsou měkké.
  5. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm jemně nakrájenou cibuli a ⁢česnek.
  6. Povařené brambory slijeme, přidáme je k osmažené cibuli a‌ česneku a za stálého míchání přidáváme mléko a máslo, dokud nevznikne jednotná ⁣hmota.
  7. Bramborové pyré ochutíme solí a pepřem.
  8. Po upečení kachny ⁣ji necháme chvíli odpočinout, aby se‍ šťáva rovnoměrně rozložila po celém mase.
  9. Kachnu nakrájíme ‍na porce, podáváme s bramborovým pyré a ozdobíme například čerstvým tymiánem nebo petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *