6. 1. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vepřové rolky s čerstvou, bylinkovou omáčkou jsou lahodným pokrmem, který jistě potěší vaše chuťové buňky. Kombinuje skvěle vybrané bylinky a šťavnaté vepřové maso, což vytváří dokonale harmonizující chuťový zážitek. Recept je snadno připravitelný a vhodný jak pro rodinné obědy, tak i pro večírky s přáteli. Připravte si tuto osvěžující omáčku a vychutnejte si skvělou kombinaci kvalitního masa a bylinkového aroma. Určitě si váš příští oběd nebo večeři moc užijete!
Suroviny
- 4 vepřové plátky (250 g každý)
- 4 plátky šunky
- 4 plátky sýra
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce hladké mouky
- 500 ml vývaru
- Čerstvé bylinky (petržel, bazalka, tymián, oregano)
- Sůl a pepř dle chuti
Postup
- Plátky vepřového masa naklepeme do tenkosti.
- Na každý plátek masa položíme šunku a sýr.
- Plátky srolujeme a upevníme párátkem nebo nití.
- Cibuli a česnek nakrájíme na drobné kostičky.
- Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme cibuli a česnek dozlatova.
- Přidáme mouku a za stálého míchání orestujeme.
- Postupně přilijeme vývar a začneme omáčku vařit, dokud nezhoustne.
- Do omáčky přidáme nasekané čerstvé bylinky a dochutíme solí a pepřem.
- Srolované vepřové rolky vložíme do omáčky.
- Pokryjeme pokličkou a vaříme na mírném ohni asi 30 minut, dokud maso není měkké.
- Suroviny podáváme s čerstvým chlebem nebo bramborovou kaší.