6. 1. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kořeněné jehněčí ragú
zdroj: Recepty 24/7

Kořeněné jehněčí ragú je bohatý a chutný recept, který vám okamžitě rozzáří chutě. Toto tradiční jídlo využívá jemně kořeněné jehněčí maso, které je vařeno do měkkosti a spolu s aromatickými bylinkami, zeleninou a omáčkou vytváří nezapomenutelnou chuťovou kombinaci. Jehněčí ragú je dokonalé pro večeři nebo speciální příležitosti a je velice snadné a rychlé připravit. S tímto receptem se vaše chuťové pohárky rozproudí a vy si vychutnáte lahodnou a kořeněnou jídelní zkušenost.

Suroviny

  • 600 g jehněčího masa (plece nebo kolínko)
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • 1 lžíce mletého koriandru
  • 1 lžička mletého pepře
  • 1 lžička sůl
  • 500 ml vývaru (hovězí nebo zeleninový)
  • 400 g rajčat z konzervy
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce medu
  • čerstvá petrželka na ozdobu

Postup

  1. Maso nakrájíme na menší kousky a osolíme.
  2. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.
  3. Mrkev a celer omyjeme a nakrájíme na malé kousky.
  4. Na pánvi rozehřejeme olej a na něm orestujeme maso z každé strany dozlatova.
  5. Přidáme cibuli a česnek a dusíme spolu dalších 5 minut.
  6. Přidáme mleté koření (kmín, koriandr, pepř) a orestujeme ještě chvilku.
  7. Přidáme mrkev a celer a dusíme dalších 5 minut.
  8. Přidáme vývar, rajčata z konzervy a rajčatový protlak. Promícháme a přivedeme k varu.
  9. Uzavřeme pokličkou a dusíme na mírném ohni 1,5 – 2 hodiny, dokud maso není měkké.
  10. Ve skleničce rozmícháme hladkou mouku s trochou vody na pastu a vmícháme do ragú, aby se zahustilo.
  11. Přidáme med a promícháme.
  12. Dusíme ještě 15 minut, dokud se omáčka nezhustne.
  13. Před podáváním ozdobíme nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *