6. 1. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Chutné kuřecí kari s mangem je exotickým pokrmem plným lahodných chutí. Tento recept kombinuje jemně kořeněné kuřecí maso s sladkým a šťavnatým mangem, aby vytvořil dokonalou kombinaci. Svojí jedinečnou kombinací ingrediencí a dochucovadel vytvoříte báječně aromatickou omáčku, která je ideální pro laskavé uvolnění po náročném dni. Nafouklým rýžovým přílohem si můžete vychutnat tuto kulinářskou pochoutku. Naše snadný postup vám poskytne záruku perfektního výsledku, který si zařadíte mezi své oblíbené recepty.
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (kuřecí prsa)
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 mango
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce kari koření
- sůl
- olej na smažení
Postup
- Kuřecí maso nakrájejte na kostičky, cibuli a česnek nasekejte nadrobno, červenou papriku a mango pokrájejte na menší kousky.
- Na pánvi si rozehřejte olej a osmažte cibuli dozlatova. Přidejte kuřecí maso a opékejte ho do doby, než změní barvu. Poté přidejte nasekaný česnek a kari koření.
- Přidejte do pánve i pokrájenou papriku a mango. Smažte všechny suroviny spolu krátce za občasného míchání.
- Následně přidejte kokosové mléko do pánve a nechte omáčku provařit asi 10 minut, dokud se kuřecí maso dokonale neupeče a omáčka nezhoustne.
- Pokud je potřeba, přidávejte sůl podle chuti.
- Kuřecí kari s mangem servírujte s rýží nebo čerstvým chlebem. Dobrou chuť!