6. 1. 2024
Autor: Roman Žák
Ratatouille s bylinkovým toustem
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte perfektní recept na ratatouille s bylinkovým toustem? Neztrácejte čas hledáním, protože máme pro vás ideální variantu! Tento chutný a zdravý pokrm spojuje čerstvé zeleninové ingredience s výraznou bylinkovou vrstvou. Ratatouille je naplněné pestrými barvami a bohatými chutěmi, zatímco křupavé tousty s bylinkami dodávají tomuto pokrmu dokonalý kontrast. Připravte si dokonalou verzi tohoto klasického jídla a potěšte své chuťové pohárky!

Ratatouille s bylinkovým toustem

Suroviny

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na plátky
  • 2 papriky (červená a žlutá), nakrájené na proužky
  • 1 cuketa, nakrájená na plátky
  • 1 baklažán, nakrájený na plátky
  • 4 rajčata, nasekaná na kostičky
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 2 lžičky sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • Soľ a čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánev přidejte olivový olej a rozehřejte ho.
  2. Přidejte cibuli a osmahněte ji dozlatova.
  3. Přidejte papriky, cuketu a baklažán a smažte 5-7 minut, dokud se zelenina nezměkne.
  4. Přidejte rajčata, česnek, oregano, tymián, sůl a pepř. Dobře promíchejte.
  5. Zakryjte pokličkou a vařte na mírném ohni asi 15 minut.
  6. Mezitím si připravte bylinkové toastové chlebíčky.
  7. Servírujte ratatouille s bylinkovým toustem.

Bylinkové tousty

  • 4 plátky chleba
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku, prolisovaný
  • 2 lžíce nasekané směsi čerstvých bylinek (např. petrželka, tymián, rozmarýn)
  • Soľ a čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Postup

  1. V misce smíchejte olivový olej, prolisovaný česnek, bylinky, soľ a pepř.
  2. Plátky chleba potřete připravenou směsí z obou stran.
  3. Na rozpálené grilovací nebo pánvi opečte chleba z obou stran do zlatova.
  4. Podávejte společně s ratatouille.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *