6. 1. 2024
Autor: Petr Kolář
Bulgogi steak
zdroj: Recepty 24/7

Bulgogi steak je klasické korejské jídlo, které nadchne vaše chuťové pohárky. Tento recept vás naučí, jak připravit tenké plátky hovězího masa, které jsou následně marinovány a grilovány, aby získaly svou jedinečnou chuť a šťavnatost. Přidejte k tomu tradiční přísady jako je sójová omáčka, česnek a sezamový olej, a získáte neodolatelný pokrm, který můžete servírovat s rýží nebo zeleninou. Dopřejte si exotickou zkušenost v pohodlí domova s tímto receptem na bulgogi steak!

Recept na Bulgogi steak

Suroviny

  • 500 g hovězího masa (řízek)
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 1 lžička mletého červeného pepře
  • 1 lžička rybí omáčky
  • vojtěška na ozdobu

Postup

  1. Maso nakrájejte na tenké nudličky.
  2. Cibuli a česnek nakrájejte na jemné plátky.
  3. Ve velké míse smíchejte sójovou omáčku, hnědý cukr, sezamový olej, mletý červený pepř a rybí omáčku.
  4. Přidejte nakrájené maso, cibuli a česnek do mísy a dobře promíchejte tak, aby bylo maso dobře marinováno. Nechte marinovat minimálně 1 hodinu, ideálně přes noc v lednici.
  5. Steak můžete upéct na grilu nebo na pánvi. Pokud používáte pánvi, rozpalte ji a už vytáhněte steaky z lednice.
  6. Pokud grilujete, grilujte steaky na vysoké teplotě asi 2-3 minuty na každé straně, dokud nejsou dobře propečené.
  7. Pokud používáte pánvi, rozehřejte olej a smažte steak na střední teplotě asi 4-5 minut na každé straně, dokud nejsou dobře propečené.
  8. Na závěr ozdobte hotové Bulgogi steaky nasekanou vojtěškou a podávejte s přílohou podle vlastního výběru.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *