6. 1. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Bulgogi steak je klasické korejské jídlo, které nadchne vaše chuťové pohárky. Tento recept vás naučí, jak připravit tenké plátky hovězího masa, které jsou následně marinovány a grilovány, aby získaly svou jedinečnou chuť a šťavnatost. Přidejte k tomu tradiční přísady jako je sójová omáčka, česnek a sezamový olej, a získáte neodolatelný pokrm, který můžete servírovat s rýží nebo zeleninou. Dopřejte si exotickou zkušenost v pohodlí domova s tímto receptem na bulgogi steak!
Recept na Bulgogi steak
Suroviny
- 500 g hovězího masa (řízek)
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce hnědého cukru
- 1 lžička sezamového oleje
- 1 lžička mletého červeného pepře
- 1 lžička rybí omáčky
- vojtěška na ozdobu
Postup
- Maso nakrájejte na tenké nudličky.
- Cibuli a česnek nakrájejte na jemné plátky.
- Ve velké míse smíchejte sójovou omáčku, hnědý cukr, sezamový olej, mletý červený pepř a rybí omáčku.
- Přidejte nakrájené maso, cibuli a česnek do mísy a dobře promíchejte tak, aby bylo maso dobře marinováno. Nechte marinovat minimálně 1 hodinu, ideálně přes noc v lednici.
- Steak můžete upéct na grilu nebo na pánvi. Pokud používáte pánvi, rozpalte ji a už vytáhněte steaky z lednice.
- Pokud grilujete, grilujte steaky na vysoké teplotě asi 2-3 minuty na každé straně, dokud nejsou dobře propečené.
- Pokud používáte pánvi, rozehřejte olej a smažte steak na střední teplotě asi 4-5 minut na každé straně, dokud nejsou dobře propečené.
- Na závěr ozdobte hotové Bulgogi steaky nasekanou vojtěškou a podávejte s přílohou podle vlastního výběru.