6. 1. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Kushari je tradiční egyptské jídlo, které si získalo srdce mnoha gurmánů světa. Tento překvapivě jednoduchý recept kombinuje různé druhy vařeného těstovin, rýže, fazole a cibule, vytvářející harmonickou chuťovou symfonii. Tento chutný a vydatný pokrm je dokonalým spojením sacharidů, bílkovin a vlákniny, které tělu dodají energii na celý den. Pokud hledáte něco nového a neodolatelného, Kushari je určitě volbou, kterou stojí za to vyzkoušet. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si toto lahodné jídlo přímo u vás doma!
Suroviny:
- 1 šálek vařené rýže
- 1 šálek vařených cizrny
- 1 šálek vařeného hnědého nebo zeleného kmínu
- 1/2 šálku vařeného těstovinového základu (např. různobarevné špagety)
- 1/2 šálku rajčatové omáčky
- 1/4 šálku cibule (nakrájené na drobné kousky)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 2 lžičky oleje
- 1 lžička octa
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 1/2 lžičky mletého koriandru
- 1/4 lžičky mletého červeného pepru
- 1/4 lžičky soli
- 1/4 lžičky mletého černého pepře
- čerstvá petrželka na ozdobu (nasekaná)
Postup:
- Ve velké pánvi nebo hrnci zahřejte olej na střední teplotu.
- Přidejte nakrájenou cibuli a česnek. Smažte, dokud nezačnou hnědnout.
- Přidejte rajčatovou omáčku, ocet, mletý kmín, mletý koriandr, mletý červený pepř, sůl a pepř. Vařte omáčku na střední teplotu po dobu 10 minut, občas promíchejte.
- V menší misce smíchejte vařenou rýži, cizrnu, kmín a vařené těstoviny.
- Do směsi přidejte připravenou rajčatovou omáčku a důkladně promíchejte.
- Podávejte kushari teplou a ozdobte čerstvou petrželkou.