6. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
Lasagne al forno
zdroj: Recepty 24/7

Lasagne al forno je klasický italský recept, který jistě potěší milovníky těstovin. Tato vrstvená pochoutka se skládá z plátků čerstvé těstoviny, které jsou naplněny bohatou směsí mletého masa, rajčatové omáčky a sýra. Lasagne jsou pečené v troubě, což přidává jídlu lahodnou a křupavou kůrčičku. Pokud hledáte luxusní a výživný oběd či večeři, neváhejte si vyrobit toto tradiční italské jídlo s vlastním speciálním dotekem. S naším receptem na Lasagne al forno vaši hosté budou nadšení.

Suroviny

  • 500g lasagne plátů
  • 400g mletého hovězího masa
  • 400g mletého vepřového masa
  • 1 cibule, nakrájená na drobno
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 800g rajčatové omáčky
  • 200g ricotty
  • 100g parmezánu, nastrouhaný
  • 150g mozzarelly, nastrouhaná
  • 1 lžička sušeného oregána
  • 1 lžička sušeného bazalku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte cibuli dozlatova. Přidejte česnek a smažte další 1 minutu.
  2. Přidejte mleté maso a míchejte, dokud nezezlátne. Přidejte sušené oregáno, bazalku, sůl a pepř. Vařte dalších 5 minut.
  3. Přidejte rajčatovou omáčku a nechte vařit na mírném ohni asi 20 minut, občas promíchávejte.
  4. V malém hrnci uvařte lasagne pláty podle pokynů na obalu.
  5. Vhodte k připravenému masu ricottu a promíchejte, dokud není směs dobře spojená.
  6. Do zapékací mísy položte jednu vrstvu lasagne plátů, přidejte polovinu masa a rozetřete ho po celém povrchu.
  7. Přidejte další vrstvu lasagne plátů a pokračujte další vrstvou masa.
  8. Konečnou vrstvou by měly být lasagne pláty. Na povrch posypte nastrouhaným parmezánem a mozzarellou.
  9. Předehřejte troubu na 180°C a dejte lasagne péct asi 30 minut, dokud povrch nezezlátne a sýr neztuhne.
  10. Nechte lasagne chvíli vychladnout před podáváním a pak si můžete vychutnat italskou specialitu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *