5. 1. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Tento recept na špenátový hummus s pečenou červenou řepou je lahodnou a zdravou alternativou k tradičnímu hummusu. Kombinace čerstvého špenátu s pečenou červenou řepou vytváří vynikající chutnou a zdravou dipovou omáčku plnou vlákniny a živin. Vyzkoušejte tento chutný a jednoduchý recept a přidejte do svého jídelníčku nový zdravý favorit.
Suroviny
- 200 g červené řepy
- 200 g uvařených cizrny
- 100 g špenátu
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce sezamové pasty (tahini)
- šťáva z 1 citronu
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Řepu opláchněte a zabalte do alobalu. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 45-60 minut, nebo dokud nebude měkká.
- Po upečení řepu nechte vychladnout, oškrábejte slupku a nakrájejte na menší kousky.
- V mixéru smíchejte uvařenou cizrnu, špenát, česnek, sezamovou pastu, citronovou šťávu a olivový olej. Přidejte nakrájenou řepu.
- Mixujte, dokud nedosáhnete hladké a krémové konzistence. Pokud je hmota příliš hustá, přidejte trochu vody nebo olivového oleje.
- Případně dochuťte solí a pepřem podle své chuti.
- Hummus podávejte s čerstvým chlebem nebo zeleninovými dipsy.