5. 1. 2024
Autor: Michaela Srncová
Jujeh kabab Halal
zdroj: Recepty 24/7

Jujeh kabab Halal je lahodný recept z Persie, který zaručeně oživí vaše chuťové buňky. Tyto kuřecí špízy jsou připravené z kousků marinaovaného kuřecího masa, které jsou grilované na otevřeném ohni. S jemnou kombinací koření a bylinkového aroma, nabízí tento halal recept unikátní zážitek z jídla. Vyzkoušejte Jujeh kabab Halal pro zdravý a chutný zážitek, který probudí vaše smysly.

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa (prsní nebo stehna)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce jogurtu
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 2 lžičky mleté papriky
  • 1 lžička mletého kurkumy
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička čerstvě namletého pepře
  • 1 lžička citronové šťávy

Postup

  1. Nejprve si připravíme marinádu. V míse smícháme olivový olej, jogurt, nasekaný česnek, mletý kmín, mletou papriku, kurkumu, sůl, pepř a citronovou šťávu.
  2. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky a vložíme do marinády. Dobře promícháme, aby se marináda dostala ke všem kouskům masa. Necháme maso v marinádě odpočívat minimálně 2 hodiny, ideálně přes noc v lednici.
  3. Před přípravou jujeh kababu si připravíme gril. Pokud nemáme gril, můžeme použít i grilovací pánev nebo troubu s grilovací funkcí.
  4. Namáčíme bambusové špejle do vody, aby se nepřipálily. Na jujeh kabab nabodneme kousky marinovaného masa.
  5. Grilujeme maso na rozpáleném grilu přibližně 5-6 minut z každé strany, dokud nezíská zlatohnědou barvu a není uvnitř napěněné. Pokud používáme troubu, grilujeme na vrchním grilovacím prvku při teplotě 200°C.
  6. Hotové jujeh kababy podáváme s plackou, rýží nebo salátem podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *