5. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Čerstvá italská pizza je lahodný a autentický recept, který vám přinese skutečnou chuť Itálie. S křehkým, cizrným těstem a bohatou vrstvou pikantní omáčky, připravené z čerstvých rajčat, vytváří tento pokrm dokonalou kombinaci chutí. Na vrcholu pizzy si užijete rozmanité možnosti přísad, jako jsou čerstvé bylinky, oblíbené sýry a šťavnaté kousky salámu. Připravte si svou vlastní Čerstvou italskou pizzu a dopřejte si autentický kulinářský zážitek!
Suroviny
- 250 g hladké mouky
- 7 g sušeného droždí
- 1 lžička cukru
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky olivového oleje
- 150 ml teplé vody
- 150 ml passaty
- 100 g mozzarelly
- 100 g cherry rajčat
- 50 g šunky
- 50 g salámu
- 50 g oliv
- Čerstvý bazalkový list pro ozdobu
Postup
- Do mísy smíchejte mouku, sušené droždí, cukr a sůl.
- Přidejte olivový olej a postupně přilévejte teplou vodu.
- Vypracujte hladké těsto, které necháte vykynout přikryté utěrkou na teplém místě asi hodinu.
- Po vykynutí těsto rozválejte na pomoučeném válci a přeneste na plech s pečícím papírem.
- Na těsto rozetřete passatu a posypte nastrouhanou mozzarellou.
- Přidejte cherry rajčata, nakrájenou šunku, salám a olivy.
- Pizza se peče v předehřáté troubě na 220 °C asi 15-20 minut, nebo dokud není těsto zlatavé a mozzarella rozpuštěná.
- Vyndejte z trouby, ozdobte čerstvým bazalkovým listem, pokapejte olivovým olejem a můžete podávat.