5. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Rizoto se šafránem a houbami je lahodný a bohatý pokrm, který spojuje jemnost rýže, intenzitu šafránu a chutnost hub. Tato italská specialita je snadno připravitelná a zaslouží si být na vašem jídelníčku. V tomto receptu najdete podrobný postup, jak připravit dokonalé rizoto, které okouzlí vaše chuťové buňky. Vynikající kombinace ingrediencí vám zajistí nezapomenutelnou gastronomickou zkušenost. Nechte se inspirovat a vyzkoušejte tento rafinovaný rizoto se šafránem a houbami ještě dnes!
Suroviny:
- 250 g rýže na rizoto
- 500 ml zeleninového vývaru
- 1 cibule, nakrájená na drobné kostičky
- 2 stroužky česneku, nasekané na jemno
- 200 g hub, nakrájených na plátky
- 1 lžička šafránu
- 60 g parmazánu, nastrouhaného
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř
Postup:
- V hrnci si zahřejeme olivový olej a osmahneme na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidáme nastrouhaný šafrán a promícháme, necháme chvilku povlávat.
- Přidáme rýži a mícháme, dokud se neobejme olejem a lehce zesklovatí.
- Po částech přiléváme horký zeleninový vývar a za stálého míchání vaříme, dokud se rýže neprovaří do měkka (asi 20 minut).
- Mezitím si na pánvi osmahneme nakrájené houby na olivovém oleji dozlatova.
- Pokud je rýže hotová, přidáme osmažené houby a parmazán.
- Dobře promícháme, dochutíme solí a pepřem, a podáváme ihned.