5. 1. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Tofu s červenou kari omáčkou.
zdroj: Recepty 24/7

Chcete vyzkoušet nový recept na tofu s červenou kari omáčkou? Tento veganský pokrm je plný chuti a ideální pro milovníky exotického jídla. Křehké kousky tofu jsou smažené do zlatavého hnědého tónu a poté podávané se sladkokyselou kari omáčkou s příjemně pikantním nádechem. Vaření s tofu je skvělý způsob, jak přidat zdravé bílkoviny do své stravy, aniž byste museli sahat po masových produktech. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a bavte se při vytváření dokonalého tofu s červenou kari omáčkou!

Suroviny

  • 400 g tofu
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 mrkev
  • 200 ml kokosového mléka
  • 1 lžíce červené kari pasty
  • 2 lžičky sójové omáčky
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžíce oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Tofu opláchněte a osušte ubrouskem. Nakrájejte na kostičky.
  2. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na jemno. Papriku a mrkev omyjte a nakrájejte na tenké proužky.
  3. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte tofu do zlatova. Pak jej vyjměte z pánve a odložte stranou.
  4. Do stejné pánve přidejte cibuli a česnek a restujte je dozlatova.
  5. K cibuli a česneku přidejte červenou papriku a mrkev. Smažte zhruba 5 minut, dokud zelenina nezměkne.
  6. Poté přidejte do pánve kokosové mléko, červenou kari pastu, sójovou omáčku a cukr. Dobře promíchejte.
  7. Přiveďte směs do varu a vařte na mírném ohni 10 minut, aby se omáčka zahustila a všechny přísady spojily chutě.
  8. Přidejte osmažené tofu do omáčky a vařte ještě 5 minut, aby se tofu prohřálo.
  9. Případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  10. Tofu s červenou kari omáčkou podávejte s rýží nebo těstovinami a ozdobte čerstvou nasekanou koriandrovou natí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *