5. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Tento lahodný recept na domácí ravioli plněné ricottou a špenátem vám ukáže, jak snadné je připravit si výjimečné italské košíčky plné chutí přímo u vás doma. Jemná a krémová ricotta se kombinuje se šťavnatým špenátem, který dodává jídlu zdravou a osvěžující chuť. Nechte svou tvořivost se rozvíjet a přidejte do ravioli také oblíbené bylinky či koření. Dopřejte si luxusní italskou večeři ve chvíli, kdy si to nejvíc užíváte!
Suroviny:
- 500 g čerstvých ravioli
- 300 g čerstvé ricotty
- 200 g čerstvého špenátu
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 50 g parmazánu
- 1 vejce
- 1 lžička olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Špenát důkladně omyjte a zbavte ho stonků. Nakrájejte ho na menší kousky.
- Cibuli a česnek oloupejte a jemně nakrájejte.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli a česnek, dokud nezačnou měkčet.
- Přidejte nakrájený špenát a dusíme do změknutí, asi 5 minut. Ochutnejte a osolte a opepřete podle potřeby.
- Do mísy smíchejte ricottu, nastrouhaný parmazán, rozšlehané vejce a špenátovou směs. Dobře promíchejte.
- V hrnci s vroucí osolenou vodou uvařte ravioli podle pokynů na obalu.
- Uvařené ravioli sceďte a podávejte s připravenou ricottovou náplní. Můžete posypat dalším parmazánem a dochutit podle chuti.