5. 1. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Biryani krevety
zdroj: Recepty 24/7

Biryani krevety – Vyzkoušejte exotický a lahodný recept na klasické indické jídlo s krevetami. Kombinace aromatických koření, rýže a šťavnatých krevet vytvoří neodolatelnou chuťovou symfonii. Biryani krevety představuje skvělou možnost, jak oživit vaše večeře a přivést do vaší kuchyně dotek orientální kuchyně. Nasytí vás a překvapí svou jednoduchostí při přípravě. Sledujte tento recept a během chvíle se můžete těšit na skvělou indickou hostinu.

Suroviny:

  • 250 g pražené rýže
  • 200 g krevet
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 rajčata
  • 1 lžíce biryani koření
  • ½ lžičky mletého kurkumy
  • ½ lžičky mletého koriandru
  • ½ lžičky garam masaly
  • ½ lžičky mletého kmínu
  • ½ lžičky červené papriky (volitelně)
  • 2 lžíce oleje nebo ghí
  • sůl dle chuti
  • čerstvá koriandr na ozdobu (volitelně)

Postup:

  1. Krevety očistíme a omyjeme. Připravíme si všechen materiál.
  2. V hrnci nebo kastrolu ohřejeme olej nebo ghí a na středním plameni orestujeme cibuli dozlatova. Přidáme česnek a smažíme ještě chvíli.
  3. Přidáme rajčata, koření a sůl dle chuti. Smažíme asi 5 minut, dokud rajčata nezjemní.
  4. Přidáme krevety a smažíme 2-3 minuty, dokud se nezačnou barvit.
  5. Přidáme rýži a promícháme, aby se všechny suroviny spojily.
  6. Slijeme 4 šálky vody a přivedeme k varu. Poté snížíme plamen na nejnižší stupeň, přiklopíme hrnec a vaříme rýži a krevety asi 20 minut, dokud není rýže měkká a voda se nevstřebá.
  7. Po uvaření necháme rýži odstát přikrytou 5-10 minut.
  8. Před podáváním ozdobíme čerstvým koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *