5. 1. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Nechte se okouzlit tímto jednoduchým a chutným receptem na pečená kuřecí křidélka. Křupavé a aromatické křidélka jsou perfektním doplňkem pro každou příležitost. Díky správnému spojení koření se vám podaří vytvořit zlatavou a šťavnatou směs, kterou si budete vychutnávat do posledního kousku. Se správnými postupy a našimi užitečnými tipy se vám tento recept vydaří na jedničku. Přidejte do svého jídelníčku tuto skvělou a snadno přípravitelnou pochoutku.
Suroviny
- Kuřecí křidélka
- Sůl
- Pepř
- Paprika
- Olivový olej
- Cesnek
- Limetka
Postup
- Křidélka omyjeme a osušíme.
- Do misky smícháme sůl, pepř, papriku, olivový olej, prolisovaný česnek a šťávu z limetky.
- Křidélka vložíme do marinády a necháme odležet minimálně 30 minut, ideálně však několik hodin.
- Pečící plech vyložíme pečicím papírem a na něj rozložíme křidélka.
- Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 30-40 minut, dokud nejsou křidélka zlatavá a propečená.
- Podáváme s dipem nebo jako samostatné jídlo.