Jednoduchý a rychlý recept na výborné křupavé kuře tikka. Pokud hledáte informace o indickém jídle, nemusíte dál hledat. Vyzkoušejte tento recept s maximálně 5 slovy v názvu a bez slov „indická, indické, indický, čočka, čočkou, kurta“.

Suroviny:

  • 500 g kuřecího masa
  • 2 lžíce jogurtu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžičky mletého koriandru
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 1 lžička mletého kurkumy
  • sůl podle chuti
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 2 cm zázvor (nastrouhaný)
  • 2 lžíce oleje

Postup:

  1. Nařežte kuřecí maso na menší kousky.
  2. V míse smíchejte jogurt, citronovou šťávu, koriandr, kmín, kurkumu, sůl, česnek, zázvor a olej.
  3. Přidejte maso do směsi a promíchejte, aby bylo maso dobře obalené marinádou. Nechte marinovat minimálně 1 hodinu, ideálně přes noc v lednici.
  4. Před pečením předehřejte troubu na 200°C.
  5. Přendejte maso na plech vyložený pečícím papírem a pečte 20-25 minut, dokud kuře není zlatavé a křupavé.
  6. Servírujte s rýží nebo indickým chlebem naan.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *