4. 1. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Tentokrát si připravíme osvěžující jogurtový hovězí špíz plný chutí a barev. Kousky šťavnatého hovězího masa jsou marinovány ve speciální směsi jemného jogurtu, aromatických bylinek a koření, které dodávají špízu neodolatelnou chuť a vůni. Grilováním se maso stává jemně křupavým zvenčí a šťavnatým uvnitř. Pochoutka pro milovníky grilování i lahodných jídel je ideální kombinací svěžího jogurtového dipu a křupavého čerstvého zelení. Užijte si chuťový zážitek plný lahodných vůní a textur s jogurtovým hovězím špízem!
Suroviny
- 500 g hovězího masa (řízek nebo kousky)
- 300 ml jogurtu
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička sušeného oregana
- Šťáva z 1 citronu
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na jemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek smíchejte v misce se solí, pepřem, kmínem, paprikou, oreganem, citronovou šťávou a olivovým olejem.
- Přidejte jogurt a dobře promíchejte, vznikne vám marináda.
- Hovězí maso nakrájejte na kousky a nechte ho v marinádě alespoň 1 hodinu odležet v lednici. Ideální je přes noc.
- Před samotným grilováním špízy namočte do vody, aby se nepřipálily.
- Navlékněte maso na špízy a opékejte na grilu z obou stran do zlatova.
- Pokud nemáte možnost grilovat venku, můžete špízy připravit i na pánvi s trochou oleje.
- Servírujte například s domácím chlebem, bramborovým salátem nebo zeleninovými přílohami.