Čočková polévka s pancettou je výborná a sýtá polévka, která zahrnuje čočku, směs lahodné zeleniny a plátky křupavé pancetty. Tento recept je rychlý a jednoduchý na přípravu a šetrný k životnímu prostředí. Navíc je bohatý na vlákninu a bílkoviny, což z něj činí výživný a zdravý pokrm. Přidejte do svého jídelníčku tuto vynikající čočkovou polévku s pancettou a pochutnejte si na skvělém a chutném jídle.
Suroviny
- 200 g čočky (červená nebo hnědá)
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 100 g pancetty, na kostičky
- 1 mrkev, na kostičky
- 1 petržel, na kostičky
- 1 l zeleninového vývaru
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř, kmín podle chuti
Postup
- Čočku si namočíme přes noc do vody.
- V hrnci si rozpálíme olivový olej a osmažíme na něm cibuli, česnek, pancettu, mrkev a petržel.
- Přidáme namočenou čočku a zalijeme zeleninovým vývarem.
- Přidáme sůl, pepř a kmín podle chuti.
- Polévku vaříme asi 30-40 minut, než je čočka měkká a rozmělněná.
- Pokud je polévka příliš hustá, přidáme ještě vodu.
- Pokud je polévka příliš řídká, můžeme ji lehce zahustit bramborovou moučkou nebo mixováním části polévky.
- Po dokončení vaření můžeme polévku dochutit solí a pepřem podle potřeby.
- Servírujeme s čerstvým chlebem nebo křupavým pečivem.