4. 1. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Veganská zeleninová polévka
zdroj: Recepty 24/7

Veganská zeleninová polévka – zdravá a chutná volba pro každého vegana nebo milovníka zdravé stravy. Tato lahodná polévka je plná čerstvé zeleniny, jako jsou mrkev, brambory, celer a zelený hrášek. Vyrobená s použitím rostlinných ingrediencí, neobsahuje žádné produkty živočišného původu. Její ovocná a osvěžující chuť potěší vaše chuťové pohárky a zároveň poskytne tělu důležité živiny a vlákninu. Vyzkoušejte tuto veganskou zeleninovou polévku a připravte si skvělý oběd nebo večeři plnou přírodních chutí až na talíři.

Suroviny:

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 2 mrkve, na kolečka nakrájené
  • 2 brambory, na kostičky nakrájené
  • 1 cuketa, na kostičky nakrájená
  • 1 paprika (červená nebo žlutá), na kostičky nakrájená
  • 400 g rajčat v plechovce
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • 1 lžička mleté papriky
  • čerstvá petrželka nebo koriandr na ozdobu
  • sůl a pepř dle chuti

Postup:

  1. Na sporáku rozehřejte olivový olej ve velkém hrnci na středním ohni.
  2. Přidejte cibuli a česnek a smažte, dokud nejsou cibule sklovitá.
  3. Přidejte nakrájenou mrkev, brambory, cuketu a papriku a vařte 5 minut, občas promíchávejte.
  4. Přidejte rajčata v plechovce (s přidruženou šťávou) a zeleninový vývar.
  5. Přidejte tymián, rozmarýn, mletou papriku, sůl a pepř a promíchejte.
  6. Nechejte vařit na středním ohni asi 20-30 minut, dokud se zelenina nezměkne.
  7. Vhodit do polévky čerstvou petrželku nebo koriandr pro ozdobu.
  8. Podávejte teplou a případně ozdobte dalším čerstvým bylinkovým lístkem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *