4. 1. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Miso polévka s tofu a ředkvičkami – Vyzkoušejte tento lahodný recept na tradiční japonskou miso polévku plnou chuti. Jemné tofu a křupavé ředkvičky se sladkou a slanou omáčkou miso vytvářejí dokonalou kombinaci. Tato polévka je nejen výborná, ale i bohatá na bílkoviny a zdravé ingredience. Uchváťte chuťové buňky tímto jednoduchým, no přesto oslnivým receptem!
Suroviny:
- 300 g tofu
- 100 g ředkviček
- 2 lžíce miso pasty
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 středně velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce oleje
- 1 l vody
- 1 půlka citronu
- ½ hrsti lístků koriandru
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte nakrájenou cibuli dozlatova.
- Přidejte nadrobno nasekaný česnek a smažte ještě 1 minutu.
- Přidejte nakrájené tofu a restujte, dokud nezezlátne z obou stran.
- Přidejte vodu a vařte 10 minut, aby se tofu změkčilo.
- Přidejte miso pastu a sójovou omáčku a vařte dalších 5 minut.
- Přidejte na kolečka nakrájené ředkvičky a vařte ještě 2 minuty.
- Polévku ozdobte čerstvými lístky koriandru a pokapejte citronovou šťávou.