4. 1. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Brazilský kari s kuřecím masem
zdroj: Recepty 24/7

Brazilský kari s kuřecím masem je lahodné a exoticky ochucené jídlo, které vás ohromí svou šíří chutí a vůní. Tento recept kombinuje kuřecí maso, zeleninu a aromatické koření, jako je kurkuma, koriandr a česnek. Připravte si toto jednoduché a zdravé jídlo plné vitamínů a minerálů, které vaše chuťové pohárky naplní radostí a vaše tělo vitálností. Navíc, tento recept je přizpůsobitelný a můžete ho přizpůsobit vašim individuálním preferencím a potřebám. Vyzkoušejte brazilský kari s kuřecím masem a dejte svému jídelníčku malý kus Brazílie.

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce brazilského kari koření
  • 400 ml kokosového mléka
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 1 plechovka červených fazolí (cca 400 g)
  • 2 lžičky cukru
  • 2 lžičky soli
  • čerstvý koriandr na dochucení

Postup

  1. Kuřecí maso nakrájejte na kostky.
  2. Cibuli a česnek nasekejte najemno.
  3. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte na něm cibuli a česnek, dokud nezískají zlatavou barvu.
  4. Přidejte na pánvi maso a smažte ho, dokud zezadu nezeštědne.
  5. Přidejte brazilské kari koření a orestujte ho s masem, dokud neuvolní své vůně.
  6. Přidejte do pánve kokosové mléko, papriky nakrájené na proužky a fazole opláchnuté a sceděné.
  7. Přidejte cukr a sůl.
  8. Vše promíchejte a nechte vařit asi 20 minut, dokud se papriky nezměknou a omáčka nezhoustne.
  9. Před podáváním můžete dochutit čerstvým nasekaným koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *