4. 1. 2024
Autor: Roman Žák
Vepřová kýta s dijonskou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Naučte se připravit delikátní vepřovou kýtu s chutnou dijonskou omáčkou doma. Tento recept vám přinese skvělou kombinaci jemného masa a pikantního zážitku. Sledujte naše kroky a užijte si skvělý večeři plnou chutí a vůně.

Suroviny:

  • 4 krajíců vepřové kýty
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • Čerstvá petrželka, nasekaná (na ozdobu)
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 180°C.
  2. V míse smíchejte dijonskou hořčici, med, sójovou omáčku, nasekaný česnek, sůl a pepř.
  3. Vepřovou kýtu opláchněte a osušte ubrouskem. Poté ji vložte do pekáče.
  4. Rovnoměrně potřete připravenou omáčkou obě strany kýty.
  5. Přikryjte pekáč a nechte maso marinovat v chladničce minimálně hodinu.
  6. Vepřovou kýtu dejte do předehřáté trouby a pečte 30-40 minut, dokud není maso uvnitř zcela propečené.
  7. Jednou za čas kýtu obracíme a přeléváme ji vlastní šťávou.
  8. Když je maso hotové, vyjmeme ho z trouby a necháme chvíli odpočinout před krájením.
  9. Pokud si přejete, můžete maso ozdobit nasekanou petrželkou.
  10. Podávejte s přílohou podle vašeho výběru, například bramborovým pyré a zeleninou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *