4. 1. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Cizrna s veganskou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Cizrna s veganskou omáčkou je lahodný a zdravý recept plný chuti. Tato veganská varianta tradičního jídla je zcela bez živočišných produktů, což z ní dělá skvělou volbu pro všechny příznivce rostlinné stravy. Kombinace jemné cizrny s bohatou a lahodnou veganskou omáčkou vytváří chutnou a sytou večeři plnou proteinů. Tento recept je ideální nejen pro vegany, ale i pro ty, kteří hledají nové a zajímavé způsoby, jak přidat více rostlinných potravin do svého jídelníčku.

Suroviny

  • 400 g cizrny (konzervovaná nebo namočená)
  • 1 cibule (nasekaná)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • ½ lžičky kurkumy
  • ½ lžičky sušeného oregana
  • 400 ml rajčatového přírodního protlaku
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • šťáva z 1 citronu
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. V hrnci zahřejte olivový olej a přidejte nasekanou cibuli. Smažte ji dozlatova.
  2. Přidejte nasekaný česnek, kmín, papriku, kurkumu a oregano. Promíchejte a smažte zhruba minutu.
  3. Přidejte rajčatový protlak, zeleninový vývar, šťávu z citronu a cizrnu.
  4. Osolte a opepřete dle chuti. Vařte omáčku při středním ohni asi 15 minut, nebo dokud cizrna není měkká.
  5. Servírujte s rýží, quinoou nebo chlebem. Můžete také omáčku ozdobit čerstvou petrželkou nebo koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *