4. 1. 2024
Autor: Petr Kolář
Miso polévka s tofu a vodorovným
zdroj: Recepty 24/7

Miso polévka s tofu a vodorovným: Vyzkoušejte lahodnou a zdravou miso polévku s kousky jemného tofu a vodorovným. Tato tradiční japonská specialita je plná chutí a lákavého aroma. Vyberte si kvalitní bio miso pastu a nechte se hýčkat blahodárnými účinky výživného tofu a vodorovného. Recept je jednoduchý a připravíte ho do 30 minut. Užijte si tento výborný pokrm, který je vhodný i pro vegany a vegetariány.

Suroviny

  • 200g tofu
  • 100g vodorovného
  • 2 lžíce misa pasty
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 středně velká cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • kůra z 1 limetky, nastrouhaná
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá koriandr na ozdobu

Postup

  1. Nejprve si připravte vodorovný – máčejte ho v miso pastě po obě strany, a potom ho grilujte na rozpálené pánvi, dokud není zlatě hnědý a křupavý. Odložte ho stranou.
  2. Na stejné pánvi zahřejte olivový olej a osmahněte cibuli a česnek, dokud nejsou změklé a zlatavé.
  3. Přidejte zeleninový vývar, sójovou omáčku a limetkovou kůru. Přiveďte k varu a nechte vařit 10 minut.
  4. V miso polévku můžete přidat více vody, pokud ji chcete mít řidší, nebo naopak vařit déle, pokud ji chcete mít hutnější.
  5. Přidejte tofu do polévky a ohřejte ho. Případně můžete tofu opéct na pánvi předem.
  6. Ochuťte solí a pepřem podle chuti.
  7. Polévku podávejte s grilovaným vodorovným a ozdobte čerstvou koriandr.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *