4. 1. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Tento recept na kořeněné jehněčí s rýží je dokonalou volbou pro milovníky exotických chutí. Zkuste si vychutnat nádhernou kombinaci jemného a šťavnatého jehněčího masa, které je pikantně kořeněné s výraznými druhy korečků a dochuceno čerstvými bylinkami. Spolu s měkkou a vláčnou rýží tvoří tento pokrm neodolatelný gastronomický zážitek. Připravte si toto chutné jídlo a vaši hosté budou nadšeni!
Recept – Kořeněné jehněčí s rýží
Suroviny
- 500 g jehněčího masa (plec nebo kýta)
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 papriky (červená a zelená)
- 2 rajčata
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička koriandru
- 1 lžička sušeného majoránky
- Sůl a pepř dle chuti
- 2 lžíce olivového oleje
- 400 g vařené rýže
- čerstvá petrželka na ozdobu
Postup
- Nejprve si připravíme všechny suroviny. Jehněčí maso nakrájíme na menší kousky, cibuli a papriky nakrájíme na
kostičky,
rajčata oloupeme a nakrájíme na malé kousky a česnek prolisujeme. - V hrnci si rozpálíme olivový olej a na něm osmahneme jehněčí maso z každé strany dozlatova. Poté maso vyjmeme z
hrnce a odložíme
stranou. - Do stejného hrnce přidáme cibuli, papriky a česnek. Smažíme, dokud cibule nezlátne.
- Potom přimícháme mletou papriku, kmín, koriandr, majoránku, sůl a pepř. Vše dobře promícháme.
- Přidáme rajčata a necháme vařit asi 10 minut, než se rajčata rozpadnou.
- Nakonec vrátíme osmažené jehněčí maso zpět do hrnce a zalijeme vodou. Přikryjeme hrnec pokličkou a dusíme na
mírném ohni
asi 1,5 – 2 hodiny, dokud maso nebude měkké. - Vařenou rýži podáváme s kořeněným jehněčím masem posypaným čerstvou nasekanou petrželkou.