3. 1. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Tandoori kuřecí maso
zdroj: Recepty 24/7

Tandoori kuřecí maso“ je autentický indický recept, který je plný exotických chutí a koření. Toto tradiční jídlo je připravováno marinováním kuřecího masa v jogurtu a směsi aromatických koření, jako je kurkuma, koriandr a kardamom. Poté je maso pečeno v tradiční indické peci, zvané tandoor, která mu dodá jedinečnou a křupavou chuť. Tandoori kuřecí maso je perfektním pokrmem pro milovníky pikantních jídel, kteří si chtějí vyzkoušet autentickou indickou kuchyni. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte svému podnebí skvělou chuť a exotický zážitek.

Suroviny:

  • 500 g kuřecího masa (prsní filé)
  • 200 g řeckého jogurtu
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 2 lžičky mletého koriandru
  • 2 lžičky mletého kurkumy
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička mletého česneku
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky mletého kajenského pepře

Postup:

  1. Nařežte kuřecí maso na menší kousky.
  2. V míse smíchejte řecký jogurt, citronovou šťávu, kmín, koriandr, kurkumu, zázvor, česnek, sůl a kajenský pepř.
  3. Přidejte nakrájené kuřecí maso do misky se směsí a dobře promíchejte, aby se maso dostatečně okořenilo. Nechte marinovat v lednici nejlépe přes noc, nebo minimálně 2 hodiny.
  4. Před přípravou masa předehřejte troubu na 200 °C.
  5. Pokladte pečící papír na plech a položte na něj marinované kousky kuřecího masa.
  6. Pečte v předehřáté troubě asi 20 minut, dokud nebudou kousky kuřecího masa zlatavě hnědé a propečené.
  7. Hotové tandoori kuřecí maso servírujte s čerstvou zeleninou, rýží nebo nan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *