3. 1. 2024
Autor: Roman Žák
Koňakom prokvašené žampiony
zdroj: Recepty 24/7

Pokud hledáte recept na originální pokrm, vyzkoušejte naše koňakom prokvašené žampiony. Tato jednoduchá, ale chutná předkrmová lahůdka překvapí vaše chuťové pohárky. Naše receptura zahrnuje čerstvé žampiony, které jsou marinovány v koňaku a následně podávány s jemným krémovým dipem. Perfektní volba pro večírek nebo grilování s přáteli. Vyzkoušejte tyto koňakom prokvašené žampiony a přiveďte svůj jídelníček na vyšší úroveň!

Suroviny

  • 500 g žampionů
  • 100 ml koňaku
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl podle chuti
  • pepř podle chuti

Postup

  1. Žampiony očistěte, omyjte a nakrájejte na plátky.
  2. V hluboké pánvi zahřejte olivový olej a přidejte na plátky nakrájený česnek. Orestujte česnek dozlatova.
  3. Přidejte nakrájené žampiony a restujte je, dokud nezezlátly a dostaly jemně hnědou barvu. Můžete přiložit pokličku pro rychlejší prohřátí.
  4. Zalijte žampiony koňakem a nechte vařit asi 5 minut, aby se prokvašily a získaly koňakovou chuť.
  5. Při dochucování použijte sůl a pepř podle chuti.
  6. Podávejte teplé jako přílohu k masu nebo jako samostatné jídlo.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *