3. 1. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte dokonalý recept na kuřecí masala bez čočky? Naše nádherně aromatická verze tohoto klasického indického pokrmu je plná bohatých a hlubokých chutí, které potěší vaše chuťové buňky. Oslavte bohatou a komplexní paletu koření, jako je koriandr, kurkuma, kardamom a garam masala, které dávají tomuto receptu autentickou chuť. S jedinečnou kombinací kuřecího masa, zeleniny a lahodné omáčky je tato kuřecí masala bez čočky skvělou volbou pro milovníky indické kuchyně i ty, kteří kochají novými recepty. Vydejte se na kulturní cestu skrze jedno z nejoblíbenějších indických jídel a nechte se ohromit jeho výtečnou chutí.
Suroviny:
- 500 g kuřecího masa
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 kousíček zázvoru (asi 2 cm)
- 2 lžíce oleje
- 2 lžičky mletého kmínu
- 2 lžičky mleté kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1/2 lžičky mleté papriky (pokud máte rádi pikantní, můžete přidat více)
- 400 g rajčat z plechovky
- 200 ml smetany na vaření
- sůl
- čerstvý koriandr na ozdobu
Postup:
- Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli do zlatova.
- Přidáme na drobno nakrájený česnek a zázvor a krátce orestujeme.
- Přidáme mletý kmín, kurkumu, koriandr a mletou papriku a krátce orestujeme, aby se koření uvolnilo.
- Přidáme nakrájené kuřecí maso a opékáme, dokud není maso zezlátovělé ze všech stran.
- Přidáme rajčata z plechovky a sůl. Směs promícháme a necháme vařit přibližně 15 minut, dokud se omáčka nezačne zpěňovat.
- Přidáme smetanu na vaření a vaříme ještě asi 5 minut, dokud se omáčka nezahustí.
- Před podáváním posypeme jídlo čerstvým koriandrem.