3. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
Český název: „Lasagne s rajčaty a mozzarellou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento skvělý recept na „Lasagne s rajčaty a mozzarellou“ a užijte si dokonalé spojení italských chutí. Tento tradiční pokrm je vyrobený z vrstev těstovin, rajčatového základu a krémové mozzarelly, která se rozplývá na jazyku. S bohatými a výraznými přísadami, jako jsou čerstvé rajčata a bylinky, se ze lasagní stane nezapomenutelné jídlo, které si zamiluje celá rodina. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a nechte se unést lahodným chuťovým zážitkem.

Suroviny:

  • 400 g lasagní
  • 400 g mletého masa
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 400 g rajčatového pyré
  • 200 g mozzarelly
  • olivový olej
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nasekanou cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  2. Přidejte mleté maso a opékejte ho, dokud není zcela propečené.
  3. Přidejte rajčatové pyré a nechte směs vařit asi 10-15 minut. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
  4. Lasagní uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu, nechte je okapat a lehce propláchněte studenou vodou.
  5. Ve vymazané zapékací míse vytvořte první vrstvu lasagní, poté přidejte vrstvu rajčatového masa a nastrouhanou mozzarellu. Opakujte postup, dokud nespotřebujete všechny suroviny.
  6. Zapékací mísu sestavte do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia a pečte asi 30 minut, nebo dokud lasagne nejsou zlatavé a sýr neztuhne.
  7. Lasagni nechte lehce vychladnout a servírujte s čerstvou zeleninovou salátu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *