3. 1. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Tento recept na kuřecí ratatouille na provensálský způsob je dokonalou kombinací křehkého kuřecího masa a lahodné zeleninové směsi. S jemnou a aromatickou chutí, kterou dodávají bylinky, je to skvělá volba pro všechny milovníky francouzské kuchyně. Tento klasický pokrm je plný vitamínů a prospěšných látek a zaručeně potěší i ta nejnáročnější chuťová pouzdra. S naším jednoduchým a snadno následovatelným receptem si můžete připravit toto lahodné jídlo ve svém vlastním domově a okouzlit své blízké skvělým francouzským zážitkem.
Suroviny
- 4 kuřecí prsa
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená na kostičky
- 2 papriky (červená a zelená), nakrájené na kostičky
- 2 cukety, nakrájené na kolečka
- 2 baklažány, nakrájené na kostičky
- 4 rajčata, oloupaná a nakrájená na kostičky
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 2 lžičky sušeného oregána
- 2 lžičky sušeného tymiánu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte kuřecí prsa, dokud nezezlátnou. Poté je vyjměte a nechte stranou odpočinout.
- Ve stejném oleji osmažte cibuli, dokud neprozraďí. Přidejte papriky a pokračujte v pečení asi 5 minut, dokud nezměknou.
- Přidejte nakrájené cukety a baklažány do pánve. Dušte je asi 10 minut, dokud nezměknou.
- Přidejte rajčata, česnek, oregáno a tymián. Ochutnejte solí a pepřem.
- Vraťte kuřecí prsa zpět do pánve a smíchejte s ostatními přísadami. Přiveďte k varu a pak snižte teplotu. Nechte vařit po dobu dalších 10 minut, dokud kuřecí maso není úplně uvařené a přísady se propojí.
- Servírujte teplé s rýží nebo čerstvou bagetou.