3. 1. 2024
Autor: Michaela Srncová
Falafel s humusem
zdroj: Recepty 24/7

Tento lahodný recept na falafel s humusem je ideální volbou pro vegetariány i vegany. Křehké a aromatické falafely se připravují z namočených cizrny, jemně mleté spolu s česnekem, petrželkou a koriandrem. Poté se směs tvaruje a smaží se, až získá zlatavou barvu. K podávání je připraven vynikající humus, který se vyrábí z nasekaného česneku, citronové šťávy a tahini pasty. Tento pokrm je bohatý na živiny a může se podávat jako hlavní jídlo nebo součást piknikového obědu. Ochutnejte toto chutné a zdravé jídlo již dnes!

Suroviny

  • 200 g suchých cizrny
  • 1 malá cibule, nakrájená na drobné kousky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 2 lžíce čerstvé petrželky, nasekané
  • 1 lžíce mletého koriandru
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky kurkumy
  • 1/4 lžičky mletého pepře
  • olič pro smažení

Postup

  1. Ve velké míse namočte suchou cizrnu přes noc nebo přibližně na 8 hodin.
  2. Odklopte cizrnu a důkladně ji opláchněte.
  3. Přesuňte cizrnu do mixéru spolu s cibulí, česnekem, petrželkou, koriandrem, kmínem, solí, kurkumou a pepřem.
  4. Mixujte ingredience dohromady, dokud nevznikne hustá, lepkavá hmota. Pokud je hmota příliš suchá, přidejte lžíci vody.
  5. Lžící nebo rukama vytvarujte z hmoty malé kuličky velikosti ořechu.
  6. V hlubokém hrnci zahřejte olej.
  7. Smažte falafel kuličky ve válcovém hrnci na středním plameni, dokud nejsou zlatě hnědé z obou stran.
  8. Odstraňte falafel kuličky z hrnce a nechte je okapat na papírové utěrce.
  9. Servírujte ještě teplé se sklenicí humusu a čerstvou zeleninou.

Příjemnou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *