3. 1. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Brazilské kuře na grilu
zdroj: Recepty 24/7

Brazilské kuře na grilu je jednoduchý a chutný recept, který vám dopřeje autentické brazilské grilování přímo ve vaší kuchyni. Kuřecí prsa jsou marinována v pikantní směsi sýra, limetkové šťávy a vybraných koření, která zajistí bohatou a plnou chuť masa. Grilování na otevřeném ohni přidá další vrstvu lahodnosti a omáčka na bázi medu a chilli dokonale doplní pikantní křehkost kuřete. S tímto receptem si můžete vychutnat šťavnaté a aromatické brazilské kuře na grilu, které se stane hitem vašich letních večírků a rodinných grilování.

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce drceného kmínu
  • 2 lžíce česneku v prášku
  • 2 lžičky soli
  • 2 lžičky mletého pepře
  • 1 lžička čerstvě mletého zázvoru

Postup

  1. Smíchejte veškeré koření (kmín, česnek v prášku, sůl, pepř a zázvor) v malé míse.
  2. Natřete kuřecí prsa olivovým olejem po obou stranách.
  3. Pokapejte kořením a jemně vtřete do masa.
  4. Nechejte maso odpočinout v lednici minimálně 1 hodinu, ideálně přes noc, aby se koření dobře vstřebalo.
  5. Předehřejte gril na střední teplotu.
  6. Grilujte kuřecí prsa asi 6-8 minut z každé strany, dokud nejsou zlatě hnědá a uvnitř dobře propečená.
  7. Podávejte s rýží a salátem nebo jako součást sendviče v pita chlebu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *