3. 1. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Rybník na dýně.
zdroj: Recepty 24/7

Recept na „Rybník na dýně“ vás zavede do světa lahodného a originálního pokrmu, který bude určitě uspokojit vaše chuťové pohárky. Tento recept kombinuje bohatou chuť a výživné složky dýně s omamnou chutí ryby, vytvářejíc tak dokonalou harmonii v každém soustu. Připravte si tento jednoduchý, nicméně ohromující pokrm, který vám přinese do jídelníčku nový rozměr.

Suroviny:

  • 1 malá dýně Hokkaido
  • 500 g krájeného lososa
  • 1 cibule
  • 2 středně velké brambory
  • 4 mrkve
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 litry vývaru
  • sůl, pepř a petržel na dochucení

Postup:

  1. Oloupejte a nakrájejte cibuli, brambory, mrkev a dýni na menší kousky.
  2. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte cibuli, dokud nebude sklovitá.
  3. Přidejte krájený losos a krátce ho osmažte ze všech stran.
  4. Přidejte nakrájenou dýni, brambory a mrkev do pánve. Osolte a opepřete podle chuti.
  5. Zalijte všemi dvěma litry vývaru a nechte vařit asi 30 minut, dokud se zelenina a ryba nezměknou.
  6. Pokud je ryba i zelenina dostatečně měkká, polévku můžete rozmixovat pomocí mixéru nebo ponorného mixéru.
  7. Přidejte petržel na dochucení a můžete servírovat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *