3. 1. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Recept na „Rybník na dýně“ vás zavede do světa lahodného a originálního pokrmu, který bude určitě uspokojit vaše chuťové pohárky. Tento recept kombinuje bohatou chuť a výživné složky dýně s omamnou chutí ryby, vytvářejíc tak dokonalou harmonii v každém soustu. Připravte si tento jednoduchý, nicméně ohromující pokrm, který vám přinese do jídelníčku nový rozměr.
Suroviny:
- 1 malá dýně Hokkaido
- 500 g krájeného lososa
- 1 cibule
- 2 středně velké brambory
- 4 mrkve
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 litry vývaru
- sůl, pepř a petržel na dochucení
Postup:
- Oloupejte a nakrájejte cibuli, brambory, mrkev a dýni na menší kousky.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte cibuli, dokud nebude sklovitá.
- Přidejte krájený losos a krátce ho osmažte ze všech stran.
- Přidejte nakrájenou dýni, brambory a mrkev do pánve. Osolte a opepřete podle chuti.
- Zalijte všemi dvěma litry vývaru a nechte vařit asi 30 minut, dokud se zelenina a ryba nezměknou.
- Pokud je ryba i zelenina dostatečně měkká, polévku můžete rozmixovat pomocí mixéru nebo ponorného mixéru.
- Přidejte petržel na dochucení a můžete servírovat.