3. 1. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kuřecí kabseh
zdroj: Recepty 24/7

Nakupte bezlepkové suroviny a vytvořte si sami domácí kuřecí kabseh! Tato tradiční arabská pokrm je plná chutě a výživy. S kousky kuřecího masa, zeleninou a aromatickými kořením, kuřecí kabseh je vyvážený a sycený pokrm, který jistě potěší vaše chuťové buňky. S naším jednoduchým receptem můžete snadno dokončit tento chuťový zážitek v pohodlí svého domova. Vyzkoušejte to dnes a připravte si lahodnou kuřecí kabseh.

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa
  • 200 g kuskusu
  • 1 cibule
  • 2 papriky (červená a zelená)
  • 2 rajčata
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • čerstvá petrželka

Postup

  1. Na oleji osmažte nakrájenou cibuli dozlatova.
  2. Přidejte na kostky nakrájené papriky a rajčata.
  3. Na menší kousky nakrájená kuřecí prsa osolte, opepřete a přidejte do pánve.
  4. Přidejte mletý kmín, kurkumu a rozmačkaný česnek.
  5. Dusíme pod pokličkou, dokud kuře není měkké.
  6. Mezitím si připravte kuskus podle návodu na obalu.
  7. Hotový kuskus vmíchejte do dušeného kuřete a promíchejte.
  8. Pokud je jídlo příliš suché, přilijte trochu vody nebo vývaru.
  9. Podávejte posypané nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *